samedi 12 mai 2012

Beste potentiële N-VA kiezers

Ja, af en toe, schrijf ik een 13 lijnen-bericht in het Nederlands. Met taalfouten, want-ik-ben-Franstalig-en-ik-durf-fouten-doen. Ik ben niet content. Een jaar geleden, heb ik hier een domme theorie geschreven, zoals gewoon, over de politieke succes van Bart De Wever. Volgens mij was zijn evolutie in de peilingen proportioneel verbonden aan zijn eigen gewicht. Dat was ook toen waar, met foto’s als bewijs. Ik had zelfs gevraagd aan iedereen om naar hem te stemmen, om 100% te bereiken, 200 of 300 kilo’s bij te nemen, en zijn partij te laten ontploffen. Maar nu lees ik dat ondanks zijn dieet, waarmee hij 45 kilo’s kwijt is, groeit hij door in de laatste politieke barometer. Een slecht nieuws voor de geloofwaardigheid van mijn absurde politieke voorspellingen. Maar bon, ik ben toch niet rancuneus (één woord bijgeleerd!). Vous faites comme vous voulez, après tout. Ik kan toch niet héél Vlaanderen invloeden met een surrealistische blog. By the way, we hebben veel lezers over de taalgrens. Waarvoor dank. Zoals Bart met zijn interview in Sudpresse vandaag. Wat een bizarre land. Ik probeer regelmatig in te beelden hoe we zonder België zouden kunnen doen. Tot nu toe, zonder succes.

1 commentaire :

  1. Ik zou het best zonder België kunnen stellen, vriend, maar je geniale 13-lijnen berichtjes zal ik altijd graag blijven lezen!

    RépondreSupprimer