Pages

mercredi 23 mars 2011

Bonne journée Vlaanderen

Het is apparemment in de lucht van de tijd om zich te tourneren naar zijn voisijn. Ik heb gereflechi en ik heb mezelf gedit : het is een kwestie van politesse te parleren vandaag met de vlamische lecteur in zijn taal. Maar toch, ik vraag me : alleï, welke Vlaanderaar zal een waloonse joernaal acheteren in het Vlaams ? Ik vraag me vraiment. De Vlanderaar heeft ook joernalen in het Vlaams. En celui die acheteert Le Soir, het is toch om zijn Frans te amelioreren ? Dus voilà. Ik zit hier en train de me demanderen (en surtoe, ik ben curieuze neus mosterd pot) hoeveel Soirs de librairen hebben gisteren gevendu aan Vlaanderaars. Ik heb dat een goed idee gevind, zo’n Gijd van de Roetard in het vlaams sur onze kleine Wallonië. Maar nee, maar nee, zegt Le Soir, attention, pas op, wij hebben aan de Vlaanderaar die tout à fait geen Frans spreekt willen explikeren hoe ze moeten niet denken over de waloonen. Oei, maar fais gaffe, zeg ik tegen Le Soir, ze willen meer en meer zelf onafkanh eigen independance, toch ? Mercie, Le Soir, vraiment, mercie. We zijn toe prêt van een akkoor, en toet à koe … Bart daf ! (LV - auteure invitée)